Štek znanja // Psihologija

Štek znanja - Psihologija
Svakodnevno stupamo u odnose sa ljudima iz naše okoline. Bez obzira na to kakvog su oni karaktera, psihologija nam pomaže da te odnose razumemo i pospešimo. To je i razlog zbog kojeg sam na blogu napisao više tekstova na ovu temu. Istovremeno, to je razlog zbog čega sam pripremio ovaj spisak odličnih sajtova i sadržaja koji će ti pomoći da shvatiš osnove psiholgije, ili već postojeće osnove proširiš.

Blogos na ovu temu

Do sada sam u više navrata pisao o psihologiji i njegovom značaju za našu sadašnjost i budućnost. Prelistaj neke od tih tekstova - možda pronađeš nešto zanimljivo.

Kratko pojašnjenje
Sajtovi koje lično pratim ili sam u nekom trenutku pratio (npr. putem RSS-a ili newslettera) i posećujem ili sam posećivao relativno često imaju oznaku "Lična preporuka". Opisi ovih sajtova su najčešće lični utisci i razmišljanja.

Trenutni spisak tvojih odredišta je ovakav...

Međunarodni izvori

  • 7 Cups of Tea (web site): Svakome od nas dođe trenutak kada nam je potrebno da nas neko sasluša. Nekad naši prijatelji nemaju vremena a nekad je teško otvoriti se bliskim ljudima. I u tom slučaju postoji rešenje. Pomoću ovog sajta, pomoć ti pružaju trenirani terapeuti.
  • Bite Size Psych (YouTube kanal): Popularna psihologija predstavljena kroz petominutne klipove. 
  • Lumosity (app): Razvij svoj mozak uz pomoć pedeset i više kognitivnih igrica koje su izradili naučnici i tvorci igrica.
  • Elevate (app): Zadrži oštrinu, izgradi uverenost i poboljšaj svoju produktivnost. 
  • Peak (app): "Poguraj" svoje kognitivne veštine, vežbaj moždane vijuge jače i bolje iskoristi svoje vreme uz pomoć zanimljivih igrica i vežbi. 
  • Remente (app): Male svakodnenve aktivnosti vode ka promeni životnih navika i ponašanja. Ovaj sajt ti omogućava da uvidiš u kom delu tvog života ti je potrebna promena i fokus.

Domaći izvori



Ovaj spisak je poslednji put ažuriran 29.03.2018. godine.

Pomozi mi da ovaj spisak bude još bolji!

Sviđa ti se ideja i znaš dobro mesto za slične sadržaje? Podeli ih sa mnom i pomozi mi da ovaj spisak bude još bolji.


Sviđa ti se tekst? Podeli ga sa onima koje voliš!

Ko je Predrag Popović?

Moderni don Kihot. Zalaže se da pamet, sposobnost, kreativnost i društveni aktivizam budu mainstream. Bloguje o ovim temama.
Optimista.
Piše. Stvara. U stvari, izmišlja. Priče, uglavnom, u kojima misli, snove i ideje pretvara u reči.

0 komentar(a):

Post a Comment