Štek znanja // Opšte i raznovrsne teme



Blogos na ovu temu

Do sada sam u više navrata pisao o preduzetništvu i njegovom značaju za našu sadašnjost i budućnost. Prelistaj neke od tih tekstova - možda pronađeš nešto zanimljivo.

Kratko pojašnjenje
Sajtovi koje lično pratim ili sam u nekom trenutku pratio (npr. putem RSS-a ili newslettera) i posećujem ili sam posećivao relativno često imaju oznaku "Lična preporuka". Opisi ovih sajtova su najčešće lični utisci i razmišljanja.

Trenutni spisak tvojih odredišta je ovakav...

Međunarodni izvori

  • DocumentaryHeaven: Kolekcija odličnih dokumentaraca
  • The Talks (web site): The Talks je nedeljni online magazin osnovan 2011. godine od strane Sven Schumann i Johannes Bonke koji objavljuje intervjue i portrete vodećih kreativaca današnjice. Sajt predstavlja kolekciju brižljivo i pažljivo biranih intervjua sa ličnostiam iz oblasti umetnosti, filma, muzike, sporta i mode. Lična preporuka.
  • Public Words (blog): Blog o javnom nastupu i razvoju prezentacionih veština. Lična preporuka.
  • Vox (web site): Američki web sajt koji može da ti pomogne da bolje razumeš dešavanja u Sjedinjenim državama i svetu. Kratke, jednostavne i razumljive rečenice olakšavaju ti da sagledaš neku vest na dublji i analitičan način. Sajt možeš, poput mene, pratiti i putem e-maila. Lična preporuka.
  • MyMorning Routine (web site+newsletter): Jednom nedeljno i to sredom, ovaj sajt objavljuje dnevne rutine uspešnih ljudi. Odličan sajt koji možeš pratiti i putem e-maila. Lična preporuka.
  • BrainPickings by Maria Popova (web site+newsletter): Jedan od prvih, najtrajnijih i najboljih sajtova današnjice. Marija Popova, koja dolazi iz susedne nam Bugarske, je među prvima razvila koncept pažljivog prikupljanja sadržaja kojih se tiču kulture, umetnosti, pisane reči, nauke i filozofije a ovaj sajt predstavlja rezultat njenog predanog rada. Blog pratim putem e-maila. Lična preporuka.
  • AsapSCIENCE (YouTube kanal): Tvoja nedeljna doza zanimljivih naučnih klipova. Lična preporuka.
  • Atrévete a saber (YouTube kanal na španskom): Usudi se da naučiš nešto novo na stranom jeziku. Ukoliko govoriš španski, želiš da ga naučiš ili ga možeš razumeti, ovo je pravi kanal za tebe. Lična preporuka.
  • BigThink (YouTube kanal): Vodeći izvor na hiljade kraćih video klipova u kojima se pojavljuju najpoznatili stručnjaci, naučnici, političari, preduzetnici. Cilj klipova je da ti pomognu u istraživanju i razvoju velikih ideja i veština koje će definisati ovaj vek. Lična preporuka.


Domaći izvori

Start IT: Za sve što je bitno na srpskoj tech sceni


Ovaj spisak je poslednji put ažuriran 29.03.2018. godine.

Pomozi mi da ovaj spisak bude još bolji!

Sviđa ti se ideja i znaš dobro mesto za slične sadržaje? Podeli ih sa mnom i pomozi mi da ovaj spisak bude još bolji.

Sviđa ti se tekst? Podeli ga sa onima koje voliš!

Ko je Predrag Popović?

Moderni don Kihot. Zalaže se da pamet, sposobnost, kreativnost i društveni aktivizam budu mainstream. Bloguje o ovim temama.
Optimista.
Piše. Stvara. U stvari, izmišlja. Priče, uglavnom, u kojima misli, snove i ideje pretvara u reči.

0 komentar(a):

Post a Comment