Radmila Nikolić, devojka koja obećava // Vlog #01


Ako ste u poslednjih nekoliko meseci pratili Blogos, verujem da ste imali prilike da se pročitate tekst "Noć istraživača - nauka može biti zabavna" koja je održana u zgradi Visoke medicinske škole u Ćupriji. Ako pak niste, može vam poslužiti kao dobar uvod u priču koja sledi.

Na Noći istraživača sam upoznao Radmilu Nikolić. Bila je jedan od đaka Gimnazije koji su učestvovali u projektu u svojstvu volontera. Posetiocima je govorila o dinosaurusima. Pogledajte kako je izgledala njena prezentacija...


Radmila ima 17 godina, đak je III razreda Gimnazije u Ćupriji. Pored odličnog uspeha u školi, već dve godine pohađa seminare koje organizuje Istraživačka stanica Petnica iz oblasti biologije i arheologije. Pored toga, član je Đačkog parlamenta, i volontirala je i u nekoliko organizacija poput Crvenog krsta.

Do sada ste verovatno primetili da kroz svoje tekstove želim da promovišem društveni aktivizam ljudi u Ćupriji te predstavim mlade, kreativne, sposobne ljude - ljude koji žele i mogu da menjaju svet u kome žive. Radmila je upravo jedna od takvih ljudi. Sve ovo bili su razlozi zašto sam želeo da jednog finog toplog decembarskog dana porazgovaram sa njom.

U nekih petnaestak minuta razgovarali smo o njenom iskustvu iz Petnice, položaju i aktivizmu mladih. Koji izazovi stoje pred mladima? Mogu li mladi biti nosioci društvenih promena?

Dobro došli na prvi video izdanje bloga! Nadam se da će vam se dopasti ono o čemu smo Radmila i ja razgovarali. :)


Ako vam se ovaj vlog dopao, ili želite da podržite ono za šta se kao autor bloga zalažem, kliknite na dugme "Subscribe" i počnite da pratite moj YouTube kanal. U budućnosti će vas očekivati slični sadržaji - pametni, mladi, sposobni, kreativni i napredni ljudi. Baš ono što je Ćupriji i Srbiji potrebno! :)

Budite slobodni pa u komentarima predložite mlade za koje smatrate da imaju šta da kažu publici. Hajde da zajedno stvorimo alternativu mainstream medijima koji pričaju o ljudima koji ni na koji način ne zavređuju pažnju javnosti. Hajde da umesto gluposti pružimo mogućnost pametnima i sposobnima iz naše sredine. Našeg komšiluka.

Pratite Blogos putem e-maila

Ako vam se dopada ono što ste videli i pročitali u ovom blogpostu, pretplatite se besplatno na e-mail newsletter. Pomoću njega moći ćete mnogo lakše da pratite nove tekstove. Pored toga, newsletter sadrži i neke dodatne sadržaje. Prethodna izdanja newsletter-a pogledajte na ovom linku..

Sve što je potrebno je da u polje ispod upišete svoju e-mail adresu. Na upisanu e-mail adresu će vam stići poruka sa linkom za potvrdu prijave na koji treba da kliknite i - to je to!

Po nekad se može desiti da se taj e-mail zagubi tako da, ako ga za koji minut ne pronađete, proverite da nije završio u SPAM/JUNK folderu. :)
 

Sviđa ti se tekst? Podeli ga sa onima koje voliš!

Ko je Predrag Popović?

Moderni don Kihot. Zalaže se da pamet, sposobnost, kreativnost i društveni aktivizam budu mainstream. Bloguje o ovim temama.
Optimista.
Piše. Stvara. U stvari, izmišlja. Priče, uglavnom, u kojima misli, snove i ideje pretvara u reči.

5 komentar(a):

  1. Зашто вам је проблем да пишете ћирилицом? Нађите ми један сајт или блог у Хрватској који је на ћирилици а да га воде Хрвати?

    ReplyDelete
  2. Ivane, slažem se da se o ovoj temi može pričati ali ona nije tema ovog konkretnog teksta/blogposta. Ne bih želeo da skrećem sa teme a to je predstavljanje jedne mlade perspektivne osobe; osobe koja ima ogroman potencijal.

    Ako, pak, želite da prokomentarišete njeno izlaganje, sam razgovor, ideje i teme o kojima se govorilo, vrlo rado bih popričao sa Vama.

    ReplyDelete
  3. Иван МаксимовићJanuary 19, 2015 at 9:40 PM

    У реду је, нећемо ширити даље причу. Не слажем се да ово није тема конкретног поста јер ми је баш тема привукла пажњу а као новинар у прилици сам да промовишем баш такве људе. Да, латиница ме спречава. Можда је некоме банално али бих исто тако промовисао и некох Хрвата, Босанца, Шиптара када би се они потписивали ћирилицом. Ако промовишемо младе - Србе- људе из Србије онда да то радимо на прави начин. Тиме што ћемо их "постранчити" слично је као да их промовише нека политичка партија а не српски блогер, и то из Ћуприје.

    ReplyDelete
  4. Negoslava StanojevicJanuary 19, 2015 at 10:39 PM

    Obožavam ovakve tekstove i njihove junake. I sama ih rado pišem. Bravo za oboje!

    ReplyDelete
  5. Иван МаксимовићJanuary 20, 2015 at 2:53 AM

    Потпуно разумем и подржавам, али онда би требало да будете алтернатива и писмом, значи баш потпуно. Ако нисте били део великих медија онда будите јако опрезни јер ће вас лако увући у своје коло, што би народ рекао "усисати". И другима сам то говорио и сви са подсмехом одбијали, потпуно уверени у себе.

    ReplyDelete